Feng Shui pro ložnici

Jako ukázku základního využití umění Feng Shui pro prohloubení milostného naplnění přikládám článek Simony Maxové. Pokud to však myslíte vážně, budete se muset obrátit k odbornějším zdrojům. Na internetu se mi je nepodařilo najít. V každém případě naslouchejte svých citům a intuici, děláte to nakonec sami pro sebe…

Možná se budete divit, ale k harmonii a rozproudění vaší sexuality můžete pomoci i přestěhováním nábytku nebo vymalováním bytu.

Staré čínské učení vnese pohodu do vaší ložnice

Vše musí probíhat podle pravidel prastaré čínské vědy Feng Shui, která vznikla již před 6000 lety. Dnešní trend se téměř shoduje s dobou, kdy byla u vlády dynastie Qing (1644 – 1911). Během této éry bylo včleněno do Feng Shui několik podstatných inovací jako např. význam výběru vhodného okamžiku pro začátek stavby domu, nastěhování se, oprav domu a dokonce i uložení rakve do hrobu. Dnešní mistři této vědy se považují za profesionály a za své konzultace si účtují nemalé peníze.

Mnozí z nich však na Feng Shui pohlíží jako na taoistické učení, které má více společného s náboženstvím než architekturou a designem interiérů. V západních zemích zase převládá přístup k Feng Shui jako k životnímu stylu.

Teplé barvy vyvolávají chuť na sex

Barvy nás ovlivňují vědomě, ale i nevědomě. Odlišují se tím, že každá jinak pohlcuje a odráží světlo. Důležitá je také jejich rozdílná vibrace. Podle výběru barev do interiérů můžeme ovlivnit jejich emocionální zabarvení, které může mít vliv i na samotný zdravotní stav.

Chuť k jídlu a sexu podporují teplé barvy: žlutá, oranžová a červená. Rozhodně se nebojte zvolit neobvyklé kombinace, protože právě ony mohou vyvolat pozitivní účinek. Chcete- li podpořit vášeň, zkuste do místnosti přidat červené doplňky.

Intimní atmosféra vaší ložnice

Nejdůležitější místností v bytě či domě je ložnice. Slouží jak k oddechu, tak i k milostným hrátkám. V ní většinou trávíme spánkem, četbou, prací a sexem podstatnou část našeho dne. Současně se však jedná o nejintimnější místnost. Při jejím zařizování bychom se měli řídit podle určitých pravidel, abychom v ložnici trávili čas s partnerem rádi.

Žádné myšlenky na práci ani starosti

S rozvahou vybírejte nábytek. Ložnice není pracovna, stohy materiálů, počítač a myšlenky na práci by vám mohly bránit oddat se slastnému milování a relaxaci.

Pokud máte v ložnici ji pracovní koutek a není možné jej přesunout, zkuste zvolit takovou variantu, aby nebyl příliš nápadný a nebylo na něj vidět přímo z postele. Ani velké množství skříní v ložnici není vhodné. Čím méně nábytku, tím lépe, aby se mohla vaše mysl co nejvíce uvolnit.

Jak umístit postel, abyste se v ní cítili co nejpříjemněji

K posteli by měl být snadný přístup z obou stran a čelo postele se doporučuje umístit ke stěně, která nemá okna ani dveře.

Postel by měla být z přírodních materiálů. Moderní kovová není příliš vhodná. Ani umístění televize do ložnice se nedoporučuje. Všechny předměty, které využíváme přes den, by mohly působit rušivě a nemuseli bychom se cítit uvolněně při sexu.

Zrcadlo může být vhodným doplňkem do ložnice a jako zajímavý prvek je možné jej využít i při sexu. Nedávejte si jej ale naproti postele, raději jej umístěte dovnitř skříně, kterou v případě potřeby otevřete.

Kombinace světlých a teplých barev láká k sexu

Vhodnou barvou pro malbu ložnice je zelená. Symbolizuje hojnost a růst. Nesmí se ovšem jednat o příliš sytý odstín, volte spíše pastelový nádech. Pokud vám nevyhovuje zelená, můžete si vybrat i matnou modrou, šedou nebo krémovou. Setkat se můžete i s jemně fialovou. Všechny tyto barvy vám a vašemu partnerovi mají napomoci se po náročném dni uvolnit, odreagovat a přijít na jiné myšlenky.

Postel po jeho či jejím ex nahraďte novou

Staré čínské učení Feng Shui myslí i na situaci, kdy se nastěhujete k novému partnerovi či partnerce. Není dobré spát v posteli, kterou používala exmanželka nebo ex manžel, tato okolnost by mohla přispět k energetické nerovnováze a váš sex by nemusel být tak uvolněný a bezstarostný.

Pořiďte si proto novou postel jako symbol nového vztahu. Není nic lepšího, než pokřtít nově zakoupenou poste, kterou jste společně vybrali, božským milováním.

Útulný pelíšek pro vaše hrátky

K příjemnější atmosféře mohou pomoci vonné svíčky, oleje, hudba i vhodná volba textilií. Záleží jen na vás, jaký typ povlečení si vyberete. Někdo dává přednost saténu a jiný zase bavlně. Předpokladem pro dobrý sex je také kvalitní a láskyplný vztah. V ložnici si proto vystavte společnou fotku vás a partnera tak, aby byla dobře vidět.

Příjemná atmosféra v ložnici zlepší i váš sexuální život

Všechny tyto rady by vám měly pomoci k zlepšení atmosféry ve vaší ložnici. Bude se vám nejen lépe usínat, ale především váš sex bude pestřejší a díky optimistické a relaxační atmosféře ve vaší ložnici se pro vás stane ještě větším potěšením.

Pravidelný sexuální život v dlouhodobějším svazku vyžaduje i příjemné zázemí ložnice. Vybírejte proto nábytek i zařízení tak, aby vyhovovalo vám oběma.

Zdroj: Simona Maxová – Sex podle Číňanů. Jak na to?

Comments are disabled for this post